Företagsbloggen ger dig insikter, tips och fakta

Företagsbloggen på Uminovainvest har flera matnyttiga inlägg för den som är intresserad av företagande, ekonomi och investering. Det passar för den som själv är ledare i en verksamhet, eller för den som helt enkelt är nyfiken på hur det går till. I den här texten ger vi exempel den typ av innehåll som du hittar på företagsbloggen.

Exempel på innehåll från Företagsbloggen

företagsbloggen finns en mängd inlägg relaterade till ekonomi och företagande – och vi hinner knappast ta med allt här. Exempelinläggen nedan syftar till att ge en fingervisning till det du kan tänkas hitta.

Frigör tid genom att anlita extern ekonomisk förvaltning

Det här inlägget riktar sig till bostadsrättsföreningar först och främst. De konstaterar att få föreningar har den tid, energi och kunskap som krävs för att sköta det ekonomiska arbetet till sin fulla potential. Här tar företagsbloggen upp fördelarna med att anlita extern ekonomisk förvaltning. Till exempel:

 • Föreningen kan vara trygga med att allting blir rätt gjort.
 • Förvaltaren frigör tid för medlemmarna att ägna sig åt mer praktiska saker.
 • Tjänsten kan skräddarsys så att ni inte betalar för med än det ni behöver.

Nämnas bör också att ekonomisk förvaltning givetvis inte är gratis – och det är inte säkert att det är något för alla. För en mycket liten förening med begränsade inkomster kan det till exempel vara bättre att satsa på att sköta så mycket av förvaltningen själva som det bara går. Däremot är många överens om att det är ett klokt val i en lite större förening.

Vad gör en revisor?

Ett annat inlägg på företagsbloggen beskriver vad en revisor gör. Den främsta uppgiften är att granska verksamheternas redovisning och förvaltning samt göra en bedömning om det ger en god bild av dess resultat och ställning.

En revisor ska vara oberoende, opartisk och får absolut inte påverkas på något sätt av verksamhetens ledning. Exempel på praktiska uppgifter:

 • Granska och kontrollera årsredovisningen.
 • Granska och kontrollera hållbarhetsredovisningen.
 • Åta sig särskilda granskningsuppdrag gällande händelser och åtgärder som vidtagits i en verksamhet.

Exempel på andra inlägg på Företagsbloggen

 • Bokföring och kvalificerad utbildning.
 • Expandering för den som oroar sig över det administrativa.
 • Mer om att göra bakgrundskontroller inför en rekrytering.
 • Tips på hur produktionstaken kan ökas.
 • Fördelar med en god entrématta till affären.
Publicerat i Näringsliv | Lämna en kommentar

Läxhjälp i Stockholm – via webben

Ett alternativ till klassisk läxhjälp är att ha hjälpen online. Via Skype, Zoom eller liknande tjänster kopplas elev och lärare samman varpå stöd och hjälp kan ges. Vad anger företagen som genomför läxhjälp i Stockholm för fördelar och nackdelar med denna tjänst? Vad kostar det?

Varför välja online?

läxhjälp stockholm

 • Billigare
  Hur mycket billigare det är mot att få hjälpen i hemmet varierar mellan olika företag. Ett av de som har läxhjälp i Stockholm, samt ett flertal andra städer i Sverige, ger ca 20 % rabatt på denna tjänst i förhållande till hjälp i hemmet.
 • Flexibelt
  I sommarstugan, i båten eller i bilen på väg upp till fjällen? Med hjälp online finns inte någon ursäkt till att inte hinna med. Det enda som krävs är en bra uppkoppling. Här finns det mängder av olika lösningar gällande upplägg. Ska en eller flera personer få hjälp samtidigt? Behövs bara kortare tid för hjälp och kontroll eller en lärare som hela tiden finns tillgänglig?
 • Pedagogiskt
  På några sekunder kan läraren hänvisa till youtubefilmer, hemsidor eller annat som finns tillgängligt online. Dessutom kan skärmen delas och pedagogiska genomgångar hållas.

Varför inte välja online?

 • Fokusering och motivation
  De elever som har svårt att fokusera och motivera sig till att jobba kan ha svårare att ta till sig hjälpen när den ges online. Skype, Twitter, spel och Facebook…. listan kan göras lång på saker som lockar när de ändå sitter vid datorn.Det är även en av orsakerna till att en del företag enbart erbjuder läxhjälp i Stockholm hemma hos kunden eller på ett bibliotek. De erbjuder inte ens alternativet online utifrån att många av deras kunder främst söker läxhjälp pga. koncentrationssvårigheter.

Vad kostar läxhjälp i Stockholm via dator?

Ett av Sveriges största läxhjälpsföretag anger att onlinehjälp kostar ”från 370 kr”. Vad som avgör priset framgår inte exakt utan kontakt behöver ske med företaget för att de ska få en tydlig bild av behovet och därmed kunna sätta ett pris.

Inte bara högre betyg…

Bland de som bokar läxhjälp i Stockholm finns ett flertal olika orsaker till att hjälpen önskas.

 • Högre betyg
  Finns önskemål att komma in på en specifik högskoleutbildning är betyget på gymnasiet avgörande. Det gäller därmed att få bästa möjliga resultat.
 • Ökad studieglädje
  Många ”kör fast” i en dålig spiral. Det är jobbigt att gå i skolan och studera – därmed sker det i mindre uträckning – vilket gör det ännu jobbigare. Med läxhjälp kan studieglädjen komma tillbaka.
Publicerat i Skola | Lämna en kommentar

Utbudet distansutbildningar via nätet

Diploma är Sveriges största företag när det kommer till online-utbildningar. Hos dem får du en utbildning inom något av landets populäraste yrkesområden. Med över 300 utbildningar i över 30 branscher har de något som passar för alla. Diploma är stolta över att kunna erbjuda en utbildningsform som ligger helt i tiden och som med nya men ändå beprövade metoder främjar lärandet.

Fördelen med distansutbildningar är många. Den allra tydligaste är givetvis att du själv kan styra över din tid. Inga schemalagda föreläsningar eller lektioner som du måste stressa till och upprätthålla koncentration när din hjärna egentligen är någon annanstans. Här kan du oavsett om du sitter på tåget, i en väntsal någonstans, i ett köpcenter eller hemma i soffan så kan du enkelt koppla upp dig och studera. Det har också stora fördelar i att du kan stanna upp, pausa, repetera och prova dina inlärningsmetoder i en annan utsträckning än på ett seminarium.

Distansutbildning för mer effektivitet

Diplomas utbildningar tillämpar 70-20-10-metoden som är en ny metod som utmanar traditionellt lärande med ett nytt sätt att tänka. Det är bevisat att våra hjärnor inte kan ta in och bearbeta hur mycket information som helst. Därför är långa sessioner och föreläsningar där flera timmars information ska inhämtas inte den mest effektiva inlärningsmetoden. Med 70-20-10 får du istället lägga mer tid på det som är viktigast – det vill säga att lära dig i praktiken.

Sjuttio procent av utbildningen sker därför på arbetsplatsen där du ska arbeta. Här får du under övervakning och vägledning utöva de sysslor som ingår i ditt arbete. Tjugo procent av utbildningstiden är vigd åt att du med dina mer erfarna kollegor utvärderar ditt jobb och de ger dig stöd och feedback. De kvarvarande tio procenten är för inläsning och teoretisk kunskapsinhämtning. Diploma menar inte att lärare är onödiga eller att man inte ska använda sig av dem. Tvärtom är de jätteviktiga, men vi stöder oss på de nyare koncept som tagits fram och som ger studenterna mer praktiskt lärande än teoretiskt.

De som önskar erbjuda distansutbildningar kan höra av sig till företaget. Det finns upplägg redo för att skräddarsy plattform och utbildning.

Publicerat i Näringsliv | Lämna en kommentar

Skydda dig med överfallslarm

Många som väljer att ha ett överfallslarm är rädda för att utsättas för ett angrepp. Om man känner att man har någon möjlighet att försvara sig så ökar ofta känslan av kontroll och trygghet. Dagens överfallslarm finns i många olika varianter och har en mängd smarta funktioner. 

Ett överfallslarm är en säker investering för den som känner sig osäker eller otrygg. Överfallslarm kommer i många olika utföranden. Det finns den klassiska sprayen som förlamar eller rättare sagt förblindar en eventuell angripare. Nackdelen med en sådan spray är att den kan förlama även den som blir överfallen om den används felaktigt. Många av de sprayer som finns på dagens marknad för överfallslarm har färg i dig för att underlätta identifieringen av en eventuell angripare En annan klassiker är överfallslarmet som sänder ut en hög signal i händelse av att de aktiveras. Detta larm ska avskräcka en eventuell angripare och påkalla uppmärksamhet från omgivningen. Det finns även larm inom denna kategori som blinkar eller som har en inbyggd ficklampa. Det finns även överfallslarm som kombinerar dessa egenskaper där de både förblindar, färgar och tjuter om det aktiveras. 

Dagens smarta överfallslarm

Idag finns mängder med överfallslarm som är smart utformande och som har många olika funktioner. Det är populärt med de så kallade klockorna som man sätter runt handleden och som ofta har en gps installerad i sig. På så vis kan man se var klockan befinner sig om larmet avaktiveras, något som är mycket populärt både för att hålla ordning på sina barn eller för den som joggar i ödsliga motionsspår. Dagens smarta överfallslarm kan ha en app för din smartphone. Vissa sänder ut automatiska SMS eller ringer upp förprogrammerade nummer om larmet aktiveras. En annan populär faktor när man väljer ett överfallslarm är att larmet är litet och diskret eftersom man inte vill att larmet ska synas eller dra uppmärksamhet till sig. Många av dessa överfallslarm går till exempel att fästa på en nyckelring eller på något liknande. De överfallslarm som säljs på den svenska marknaden är generellt lagliga och licensfria och kan användas av alla. 

Publicerat i Skydd | Lämna en kommentar

Att synas på Google

För att synas på Google är strukturen på en hemsida och informationen där väldigt viktig. Alla sökmotorer söker igenom informationen som finns och värderar de sidor med, bland annat, relevantast innehåll och bäst struktur högst. En metod för att hjälpa sin webbplats att hamna högt upp i rankningen är sökmotoroptimering.

Metoder för att lyckas

Sökmotoroptimering kommer från engelskans search engine optimisation och förkortas ofta SEO. Det är en metod för att förbättra sin placering hos de olika sökmotorerna som finns. När man söker på ett ord eller en fras rangordnas de resultat man får fram via relevans. För att lyckas hamna i toppen och synas på Google måste hela hemsidan med både kodning, innehåll och andra faktorer överensstämma precis med de algoritmer som har använts i sökningen. Alla sökmotorer använder sig av en mängd olika algoritmer för att sortera alla de sidor de genomsöker. Google använder sig av omkring 200 stycken och dessa förändras och utvecklas hela tiden. Därför är SEO ett arbete som ständigt måste pågå. Slutar man med det riskerar man att hamna längre och längre ner i listorna. Förr var ett mycket enkelt sätt att hamna högt upp att använda nyckelord många gånger. Man kunde till exempel lägga in specifika ord på ställen där de inte syntes för besökaren men för sökmotorn. Detta förbättrade placeringen i och med att ordet i fråga förekom många gånger. De sidor som fortfarande använder denna typ av teknik får idag precis motsatt effekt. Dessa sidor räknas nämligen som spam och hamnar därför långt ner bland träffarna.

De vanligaste teknikerna man brukar använda kallas on page SEO och off page SEO. On page handlar om innehållet och strukturen på hemsidan och off page handlar om länkar från andra webbplatser och sociala medier. En av de mest grundläggande delarna är att ha ett intressant och unikt innehåll i sina texter.  De ska tydligt visa vilket ämne det gäller och vara relevanta. Dessutom är det mycket viktigt att ha en bra struktur på sin hemsida då det gör att den blir enklare att genomsöka och finna bra information på. När det gäller kodningen anses en av de viktigaste sakerna vara att ha en bra title-tag. Det är det man skriver här som syns som rubrik i träfflistan. Innehåller den bra och viktiga nyckelord ger det en mycket bra effekt och lockar besökare. När det gäller vad man kan göra utanför hemsidan är det bra att vara aktiv på sociala medier och att länka till sin hemsida därifrån. Något som väger väldigt tungt är att ha länkar från andra sidor till sin egen sida. Dessa länkar måste komma från webbplatser som har liknande innehåll för att värderas som mycket värdefulla.

Det finns väldigt många tekniker och strategier att använda sig av för att synas på Google. Det som har räknats upp i den här texten är bara en liten del av vad man kan göra för att förbättra sin rankning. Bra SEO är grunden för stor exponering hos sökmotorer.

Vill du få hjälp att synas på Google? Besök: https://belinger.se

Publicerat i SEO | Lämna en kommentar

Bra att veta när du studerar utomlands

Många människor funderar någon gång i livet på att studera utomlands. En del har bara detta som en dröm och går vidare i livet som om ingenting hade hänt. Andra sänder helt enkelt in en ansökan, packar sin väska och far iväg. Bägge dessa olika reaktioner kan vara både fel och rätt. De flesta av de som ger sig ut och studerar utomlands som utbytesstudenter eller i en annan form av studier, klarar detta alldeles perfekt. Andra behöver lite mera hjälp. När du behöver information om utlandsstudier, för att bilda dig en egen uppfattning och fatta ett beslut om detta är något som kommer att passa dig eller inte, finns det en alldeles perfekt informationskälla som du bara inte får missa. Gå därför in på pluggautomlands.nu

Pluggautomlands.nu – För dig som vill veta hur du studerar utomlands

Pluggautomlands.nu är en sida för dig som tänker som alla de, som far iväg och studerar utomlands. Här hittar du all information som du behöver för att studera utomlands. Vad du behöver veta, är naturligtvis i första hand hur du kan få stöd i form av inkomster från CSN, som du behöver för din försörjning. På pluggautomlands.nu finner du all den informationen, vilken är skriven på ett sätt som är enkel att få ett grepp om och som du verkligen förstår.

De frågor som du förmodligen ställer dig, är hur det fungerar att studera utomlands, vilka skillnader som finns vid olika val, samt varför det kan vara fördelar med utlandsstudier. Allt detta får du svar på när du besöker pluggautomlands.nu, som har skapat en alldeles förträfflig informationskälla för allt som gäller studier i andra länder.

Funderar du på att studera utomlands, ska du verkligen besöka pluggautomlands.nu som är den bästa sida som finns när det gäller att få en uppfattning om vilka fördelar och nackdelar som kan uppstå när du studerar utomlands. Här får du en klar blid av vad som gäller och vad du kan förvänta dig av olika studieformer och på så sätt hitta en informationskälla som kan göra det enklare för dig, när det gäller dina val av studier och studieformer.

Publicerat i Okategoriserade | Etiketter , | Lämna en kommentar

Så funkar gravering

Vad är gravyr?

Gravyr är en oerhört användbar teknik för alla möjliga olika ändamål. Oavsett om du bara behöver sätta en permanent märkning på en sak eller vill göra en present lite mer personlig så är gravyr det absolut smidigaste att använda sig av. Vad gäller märkning av saker så är ju gravyren klart bäst eftersom att du aldrig behöver tänka på att märkningen försvinner.

På senare tid har gravyren blivit allt mer populärt när fler börjar upptäcka hur bra det är. Det finns dessutom en hel del olika varianter på gravyr eftersom att det materialet man graverar i och storleken på själva föremålet varierar. De vanligaste metoderna för att gravera är roterande gravyr, diamantgravyr och lasergravyr.

graverat halsband i silverVad gäller presenter och märkningar av olika föremål så brukar främst diamant- och roterande gravyr eftersom att de metoderna lämpar sig bäst för de allra flesta olika materialen. Tack vare att det också är väldigt enkelt att ställa om själva gravyrmaskinen så blir det också väldigt billigt för dig som kund att bara gravera några enstaka saker. De vanligaste produkterna som man brukar sätta gravyr på är presenter av olika slag så som till dop eller bröllop. Men det är också väldigt vanligt att idrottsföreningar sätter gravyr på olika typer av priser så som medaljer och plaketter.

Den metod som faktiskt har utvecklats mest är den så kallade lasergravyren. Gravyr med laser gör man först och främst när det är glas som man ska gravera. Tidigare har man alltid ristat in gravyren i glaset eller så använde man sig av blästring där man sprejar sand med en oerhört hög hastighet in i glaset så att det slipar ner den gravyr man har valt ner i ytan. Idag använder man istället laser till att gravera i glas och då främst brukar det röra sig om en koldioxid-laser som oftast brukar vara oerhört kraftfull. Den här lasern är dock mindre än de stora industriella lasrarna vilket samtidigt gör att den lämpar sig allra bäst för skyltar och presenter av olika slag. Man kan också använda laser för att skära ut saker ur föremål som inte är metall.

Publicerat i Okategoriserade | Etiketter , | Lämna en kommentar

Kunskap är trygghet

Med rätt kunskap är det svårt att känna sig lurad, att ha kunskap och att våga ifrågasätta är två viktiga byggstenar för framtiden. Både i skolan och när det gäller andra studier kan det ibland kännas att tempot är lite för högt. Det är inte alltid läraren har möjlighet att förklara på ett sätt så att alla elever förstår och då är det en väldigt uppskattad hjälp att få en personlig coach och utbildare. I många länder är detta redan ett vanligt fenomen och även här i Sverige blir det allt vanligare. Att investera i kunskap är att investera i sig själv och sin egen framtid. Det finns så mycket att vinna på att tänka i utvecklande banor. Att lära är väldigt individuellt och vi har alla olika sätt att ta till oss nya saker. Vissa har ett så kallat bildminne och lär sig enkelt sådant som de ser medan andra istället behöver höra för att förstå. Med en individuell läroplan som kan stötta och vara till hjälp på den nivån som det krävs för just dig finns alla möjligheter att komma flera steg längre. Mycket mer information och recensioner finner du här.

Hjälp i hemmet eller online

Undervisningen utformas efter varje enskild elev för att anpassa läxhjälpen till rätt ålder och personlighet. Det är viktigt att man får en lärare som själv brinner för det han eller hon gör, en lärare som har engagemang för ämnet för lättare över sin kunskap till eleven. Med inspiration och modern pedagogik finns det mycket att hämta hos de utbildare som har kvalitetssäkrat sina utbildningar. För att få rätt hjälp brukar man oftast börja med att identifiera behovet hos eleven för att sedan sätta upp gemensamma mål och delmål i en handlingsplan. Undervisningen skräddarsys på det här sättet och utbildaren förmedlar sin lust att lära med sitt eget engagemang. Du kan enkelt testa läxhjälp genom att ange ditt behov och fylla i ett par frågor om dig själv i formuläret på hemsidan vi tipsade om ovan. Därefter får du prisförslag och förfrågningar från företag som erbjuder just det du söker. Studier visar att de elever som fått extra hjälp ofta studerar vidare efter grundskolenivå och känner ett större engagemang för utbildningar.

Publicerat i Okategoriserade | Etiketter , | Lämna en kommentar

Extra hjälp när du själv inte riktigt hinner eller kan

Att företag erbjuder läxhjälp kan kännas som något nytt men faktum är att denna typ av hjälp har funnits i flera år. I och med att internet utvecklades har det också blivit lättare att skräddarsy läxhjälpen så att den blir individuell. Många väljer fortfarande att träffas personligen vid ett antal tillfällen i veckan men andra uppskattar hur flexibiliteten ökat genom att man nu även kan få hjälp online. Idag finns flera företag på marknaden som erbjuder liknande tjänster och därför är det viktigt att du själv kan specificera vilken hjälp du behöver för att få en trygg hjälp med hög kvalitet. Många företag har välutbildad personal som ständigt går på kompetenshöjande kurser för att själva kunna lära ut på ett bra sätt. Just inlärning är något väldigt speciellt och också väldigt individuellt. Vissa har ett så kallat bildseende och lär lättast genom bilder medan andra lär lättare genom tal eller skrift. Det finns ett bra verktyg som du kan kika vidare på det här. Där fyller du själv i dina eller ditt barns behov, vilken stad du bor i samt hur ofta du vill ha hjälp. Därefter skickas prisförslag hem till dig inom 24 timmar. På detta sätt kan du själv enkelt avgöra vilken typ av hjälp som passar bäst och själv göra ett urval.

Läxhjälp – Hjälp som hjälper

Att företaget du väljer ska ha en hög kvalitet och gärna kvalitetssäkra sina utbildare är viktigt. Sedan är det också många som fördrar att få en individuell läroplan där man sätter hjälpen efter vilka behov som finns hos eleven. Detta är något som inte kan fås genom skolan och därför är en väldigt värdefull hjälp. Eleven får nya verktyg och ett nytt sätt att se på skolan som även kommer att vara till stor hjälp framöver. När man känner att man inte längre behöver läxhjälp från företaget kan man ofta avtala om att få fortsatt hjälp online om några frågor skulle dyka upp. Detta har visat sig vara väldigt uppskattat. Att på ett enkelt sätt få tag i just den utbildare som man tidigare hade kontakt med och kunna diskutera vidare om frågor som kan uppstå i efterhand. Sammanfattat är läxhjälp ett bra sätt att i vardagen få den där extra puchen och extra tiden för att hjälpa en framåt.

Publicerat i Okategoriserade | Etiketter , , , , | Lämna en kommentar