Ett alternativ till klassisk läxhjälp är att ha hjälpen online. Via Skype, Zoom eller liknande tjänster kopplas elev och lärare samman varpå stöd och hjälp kan ges. Vad anger företagen som genomför läxhjälp i Stockholm för fördelar och nackdelar med denna tjänst? Vad kostar det?

Varför välja online?

läxhjälp stockholm

 • Billigare
  Hur mycket billigare det är mot att få hjälpen i hemmet varierar mellan olika företag. Ett av de som har läxhjälp i Stockholm, samt ett flertal andra städer i Sverige, ger ca 20 % rabatt på denna tjänst i förhållande till hjälp i hemmet.
 • Flexibelt
  I sommarstugan, i båten eller i bilen på väg upp till fjällen? Med hjälp online finns inte någon ursäkt till att inte hinna med. Det enda som krävs är en bra uppkoppling. Här finns det mängder av olika lösningar gällande upplägg. Ska en eller flera personer få hjälp samtidigt? Behövs bara kortare tid för hjälp och kontroll eller en lärare som hela tiden finns tillgänglig?
 • Pedagogiskt
  På några sekunder kan läraren hänvisa till youtubefilmer, hemsidor eller annat som finns tillgängligt online. Dessutom kan skärmen delas och pedagogiska genomgångar hållas.

Varför inte välja online?

 • Fokusering och motivation
  De elever som har svårt att fokusera och motivera sig till att jobba kan ha svårare att ta till sig hjälpen när den ges online. Skype, Twitter, spel och Facebook…. listan kan göras lång på saker som lockar när de ändå sitter vid datorn.Det är även en av orsakerna till att en del företag enbart erbjuder läxhjälp i Stockholm hemma hos kunden eller på ett bibliotek. De erbjuder inte ens alternativet online utifrån att många av deras kunder främst söker läxhjälp pga. koncentrationssvårigheter.

Vad kostar läxhjälp i Stockholm via dator?

Ett av Sveriges största läxhjälpsföretag anger att onlinehjälp kostar ”från 370 kr”. Vad som avgör priset framgår inte exakt utan kontakt behöver ske med företaget för att de ska få en tydlig bild av behovet och därmed kunna sätta ett pris.

Inte bara högre betyg…

Bland de som bokar läxhjälp i Stockholm finns ett flertal olika orsaker till att hjälpen önskas.

 • Högre betyg
  Finns önskemål att komma in på en specifik högskoleutbildning är betyget på gymnasiet avgörande. Det gäller därmed att få bästa möjliga resultat.
 • Ökad studieglädje
  Många ”kör fast” i en dålig spiral. Det är jobbigt att gå i skolan och studera – därmed sker det i mindre uträckning – vilket gör det ännu jobbigare. Med läxhjälp kan studieglädjen komma tillbaka.
Vera Hedlund
Senaste inläggen av Vera Hedlund (se alla)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *