Många som väljer att ha ett överfallslarm är rädda för att utsättas för ett angrepp. Om man känner att man har någon möjlighet att försvara sig så ökar ofta känslan av kontroll och trygghet. Dagens överfallslarm finns i många olika varianter och har en mängd smarta funktioner. 

Ett överfallslarm är en säker investering för den som känner sig osäker eller otrygg. Överfallslarm kommer i många olika utföranden. Det finns den klassiska sprayen som förlamar eller rättare sagt förblindar en eventuell angripare. Nackdelen med en sådan spray är att den kan förlama även den som blir överfallen om den används felaktigt. Många av de sprayer som finns på dagens marknad för överfallslarm har färg i dig för att underlätta identifieringen av en eventuell angripare En annan klassiker är överfallslarmet som sänder ut en hög signal i händelse av att de aktiveras. Detta larm ska avskräcka en eventuell angripare och påkalla uppmärksamhet från omgivningen. Det finns även larm inom denna kategori som blinkar eller som har en inbyggd ficklampa. Det finns även överfallslarm som kombinerar dessa egenskaper där de både förblindar, färgar och tjuter om det aktiveras. 

Dagens smarta överfallslarm

Idag finns mängder med överfallslarm som är smart utformande och som har många olika funktioner. Det är populärt med de så kallade klockorna som man sätter runt handleden och som ofta har en gps installerad i sig. På så vis kan man se var klockan befinner sig om larmet avaktiveras, något som är mycket populärt både för att hålla ordning på sina barn eller för den som joggar i ödsliga motionsspår. Dagens smarta överfallslarm kan ha en app för din smartphone. Vissa sänder ut automatiska SMS eller ringer upp förprogrammerade nummer om larmet aktiveras. En annan populär faktor när man väljer ett överfallslarm är att larmet är litet och diskret eftersom man inte vill att larmet ska synas eller dra uppmärksamhet till sig. Många av dessa överfallslarm går till exempel att fästa på en nyckelring eller på något liknande. De överfallslarm som säljs på den svenska marknaden är generellt lagliga och licensfria och kan användas av alla. 

Håkan Fredriksson
Senaste inläggen av Håkan Fredriksson (se alla)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *